Politisk satir

Min lillebror visade mig exakt vad de ägnar skoldagarna till på gymnasiet:



På bilden syns Söderhamns socialemokratiska kommunalråd Eva Tjärnström, samt en centerpartist vars namn vi för ögonblicket lyckats förtränga. Hoppas ni uppskattar den lika mycket som jag gör.

Nytt utseende

Nu har jag än en gång ändrat om lite på bloggens utseende. Nu har jag tagit bort profilbilden och den högra menyn, bytt bakgrund och header och lagt in reklam (som är direkt länkad till www.elineevelyn.com, så om ni någon gång tappar bort adressen så kan ni klicka er vidare härifrån).

Jag tycker faktiskt att den blev rätt söt. Vi får väl se hur lång tid det dröjer innan jag ändrar om här igen. Vad tycker ni?

Skvaller från en småstad

En av pappas bästa vänner ska bli morfar. I det här läget, eftersom de är strax över femtio år båda två, så skulle man kunna tro att dottern är 27, har sedan flera år avslutat sin utbildning, bor tillsammans med sin man i ett gulligt litet hus i ett trevligt område, och tillbringar sina dagar med pappersarbete hos en respekterad arbetsgivare.

Så är dock inte fallet. Hon är 18 år, har inte tagit studenten än och är sedan "inte ens ett år" (enligt min mor) tillsammans med en 25 årig kille. "Slarvigt" är en av kommentarerna jag hört. Hon ska föda i mars.

Tänk att fastna på detta sätt i Söderhamn! Det är inte meningen att man ska fortsätta vara tillsammans med pojkvännerna man hade som 18-årig, på grund av ett misstag. Vi får väl hoppas att det går bra för henne.

Detta är dessutom dottern till den oförskämda kvinna som för ett par år sen frågade mig "Men huuur många pojkvänner har du haaaaft nu?". Jag har haft ett par stycken, men ingen av dem förde med sig en oberäknad graviditet.

Ironiskt, isn't it?


Skola till våren

Det verkar inte som att jag kommer in på de utbildningar jag valt att söka till våren, så jag tänkte berätta här vad jag gjorde för fel, så att inte ni andra gör samma misstag som jag.

Som några av er kanske minns, så var jag väldigt uppspelt över att läsa företagsekonomi på distans mot Sundsvall, eftersom de hade kurser med specialinriktning mot internet, något jag är väldigt intresserad av. Jag var överlycklig, eftersom jag dessutom lyckats kombinera dem med IT-juridik och webbdesign. Redan efter det första urvalet hade jag kommit in, så jag brydde mig inte om att söka något annat. Det var ju det här jag ville läsa.

Ett par veckor efter att ansökningstiden gått ut blev företagsekonomikurserna inställda. Jag fick panik, nu hade jag ju bara 50 % studier till våren. Jag sökte därför i all hast (och för sent) tre av kurserna som gick i Örebro, eftersom jag då skulle kunna bo hos morbror. Min tanke var att eftersom ansökningstiden redan tagit slut, så fanns det ju större chans att komma in på en av dem om jag sökte dem alla.

Det jag inte räknat med var att jag skulle komma in på alla tre. Och att alla andra kurser som jag sökt därför skulle strykas, då jag kommit in på 150 % studier under terminen. Varken datorerna eller människorna på VHS kunde tydligen räkna ut att jag inte planerade att läsa 300 % under den första perioden! Och när jag bad dem att ta bort de två kurserna som jag inte hade för avsikt att läsa, för att på så sätt kunna söka de kurser som blivit strukna, fick jag höra att detta var omöjligt! Istället skulle jag ta bort de strukna kurserna, för att kunna göra sena anmälningar till dem och på så sätt kunna lägga dem överst i ansökningslistan.

Det var ju min enda chans, så jag gjorde naturligtvis som de sa. Vilket innebär att min ansökan nu inte hunnits behandlas, trots att jag gjorde anmälan i tid! Och detta på grund av att datasystemet inte kan känna av vilka perioder som respektive kurs går!

Skärpning nu! Kan ingen ta fram ett program där man istället för att söka kurserna för en hel termin söker dem för perioder, för att minimera risken att detta händer igen?

Jag kommer i alla fall inte att klara av det, för jag kom inte in på mina kurser...


Vampyrer

Nu har jag läst den första boken av fyra i Twillight-serien, Om jag kunde drömma. Flera av er har frågat mig vilken som var bäst av den och serien om Sookie Stackhouse, i vilken jag läst fyra av nio. Här kommer därför en liten beskrivning av de båda böckerna...

True Blood, böckerna om Sookie Stackhouse, handlar om en 25-årig telepatisk kvinna som bor i den lilla staden Bon Temps. Vampyrer har precis "kommit ut" efter att japanska forskare utvecklat ett syntetiskt blod som kan få dem att överleva utan att skada människor. Sookie är snygg, modig och ofta riktigt rolig. Trots spänningen i boken har jag skrattat högt flera gånger. Jag har läst böckerna på engelska, och de är inte speciellt lättlästa (även om man vänjer sig vid sättet de är skrivna på efter ett tag) eftersom hon berättar allt utifrån sitt eget perspektiv, och böckerna därför är skrivna på dialekten som de talar i serien med samma namn. Böckerna är moderna spänningsromaner, med inslag av både humor och erotik.

Om jag kunde drömma, den första boken i Twilligt-serien, är romantiska ungdomsböcker, i samma stil som Tvillingarna på Sweet Valley High. Huvudperson är 17-åriga Bella, som förälskar sig i den mystiska Edward. Han visar sig naturligtvis vara vampyr, och (jag hoppas att jag blir ursäktad av Emma och Mary nu, som båda fallit pladask för böckerna) boken är ganska förutsägbar. Bella är dumdristig och naiv, och saknar Sookies mod och mognad.

Som ni säkert har förstått så föredrar jag True Blood-serien, men trots det skulle jag gärna vilja läsa fortsättningen på kärlekshistrien mellan Bella och Edward. Och vem vet, jag kanske ändrar mig?

När jag ändå skriver om vampyrböcker så kan naturligtvis inte Låt den rätte komma in gå onämnd. Den står ut på flera sätt, förutom de självklara. Den utspelar sig i Sverige och i centrum står en liten mobbad pojke, som lär känna en sjuk flicka som flyttar in i trappuppgången bredvid. Rollerna är alltså de omvända. Eli är istället för den vanliga typen av vampyr en flicka med en svår blodsjukdom, och hon framställs som svag och bräcklig, samtidigt som hon är stark och farlig. Väldigt läsvärd!

Jag hoppas att jag fått med de största skillnaderna nu! Om ni undrar något är det bara att fråga, jag diskuterar dem gärna.

Mellandagsrea

Då var julafton över för i år. Jag fick väldigt bra julklappar (vilket var väntat, som jag berättat tidigare så hade jag valt ut nästan alla själv) och maten var god. Nu börjar det istället bli dags att planera in det nya året, med allt vad det innebär.

Vi ska beställa smyckestagsen, nu känns det som att det är igenomfunderat ordentligt, så det blir väl av så snart de börjar jobba igen efter jul. Jag har också hittat ett par kinesiska företag som tillverkar organzapåsar som de trycker in företagsnamn eller märken på. Jag vill ha, men det får dröja ett tag. Nu har vi också fått igång mellandagsrean på hemsidan, så håll ett öga på den!

I övrigt har det väl inte hänt så jättemycket, det är vanlig jul här hemma. Nytt för i år är att mormor spöade alla oss andra ordentligt på skidåkningen på Nintendo Wii's Balance Board. Gissa om lillebror blev snopen!

Nu ska jag fortsätta läsa i min julklappsbok, samt beställa lite nya pärlor (jag passar också på på mellandagsrean).

God jul!

God jul och ett gott nytt år till er alla!

Glada Hudik

Mamma och jag var till hudik och julhandlade lite idag, jättemys! Jag kommer dock inte att få någonting som jag inte vet om. Det är sådant som händer.

"Ticktackticktackticktack..." sa mamma nä vi stod i en av köerna, och syftade på min biologiska klocka, som enligt henne har börjat ticka på som tusan. Bara för att jag tittade på en jättesöt bebis som stod bredvid. Och kanske för att jag börjat prata om barnnamn. Och kanske också för att jag pekar ut söta barnkläder i affärerna. Men någon annan grund tror jag inte att hon har för det...

Jag har dessutom blivit tvungen att lova att vänta några år till...

Jobbat

Nu har jag jobbat de senste dagarna, därför har det inte blivit mycket till uppdateringar. Min dator är inlämnad på service över helgen, men så fort jag fått tillbaka den så kommer det väl fler.

Ni får ha det så bra så länge.

Anställningsintervju

Idag har jag träffat en kille som har hand om anställningarna till året sommarjobb till ett ställe här i sommar. Jag har dock ingen aning om hur det gick. Han berättade om arbetsuppgifterna, och när han ar klar så sa han "Du kan ju höra av dig i januari om du är intresserad heller inte". Brukar man inte ställa frågor till de sökande om vad de har gjort innan? Hur som helst.

Jag har sökt läraren ungefär 12 gånger idag. Till slut lämnade jag ett meddelande och bad honom ringa upp mig. Det var klockan 13.07. Han har fortfarande inte hört av sig.

Dagen i allmänhet känns aningen obeslutsam.

Märke (del två)


Pappa föreslog när han var hem på lunchen att jag skulle använda bokstäverna EE (naturligtvis kort för Eline Evelyn) och göra en bild som blir exakt likadan spegelvänd. Det finns ett bra namn för det, men jag minns det inte just nu. Här kommer i alla fall min tolkning av det hela.

 Vad tycker ni?

Märke

Okey, som Olof sa när jag ville få upp webbshopen: "Vad blir nästa steg?" Nästa steg blir ett märke att sätta på alla Eline Evelyns smycken. Det gäller bara att komma på vilket märke som jag vill ha. Här kommer några bilder på andra smyckens märken  alla fall...


Lampan

Jag har byggt tre olika lampor av byggsatsen jag fick av mamma och pappa. De blir jätteläckra! Och de är såå besvärliga att sätta ihop. Jag har planerat att byga en stor att sätta över köksbordet, och två små att hänga i fönstrena. Jag hoppas att jag får ihop dem bara...

Emma kanske kan hjälpa mig förresten, hon gillar pussel.

I Söderhamn

Nu är jag tillbaka hemma i mamma och pappas vardagsrum och tittar på finalen av Idol. Här ligger det snö! I massor!

Jag har fått presenter från Thailand, kuddöverdrag (jättesnygga, som kommer att passa perfekt in hemma i vår lägenhet) och delar som man monterar ihop till en eller flera lampor.  Å, den kommer att bli jättesnygg över köksbordet!

Imorgon blir det Valbo och julshopping, så det blir väl en till uppdatering efter det. Jag tänkte bjuda på några bilder som mina föräldrar tog i Thailand med...


Dagen

Idag ska jag skriva det nationella provet för Matte C, imorgon bär det av tillbaka till Söderhamn. Jag hade gärna stannat kvar här över helgen, men isället blir det julshopping med familjen i Valbo på lördag. Skoj! Och på måndag (tror jag?) kommer Emma tillbaka till Söderhamn med, så då blir det väl lite roligare att vara tillbaka. Det är ändå bara två veckor.

Nu ska jag försöka få tag på min beskattningslärare, så att jag kan prata om betyget i kursen. Det kommer nog en uppdatering på det sen.

I förrgår var jag på stan och gjorde ett sista ryck av julklappsshoppingen. Efter tre varv på stan hittade jag svärmors julklapp (jag visste vad jag var ute efter, men inte var det fanns) och fick tjejen i kassan att slå in den jättefint, efter mina insruktioner. När Elof kom hem var hans första fråga: "Å, sålde de såna presentförpackningar?" Jag skulle ha slagit in den själv med andra ord. 

Nu är det dags att göra ett sista ryck innan det är dags att ta sig in til stan.

Kram på er!

Önskelista

Okey, efter att ett antal av er bett mig skriva en önskelista så kommer den här...

Mamma har redan tingat att köpa en hushållsassistent (vi hade faktiskt en konversation om ifall jag behövde en köttkvarn i den eller inte...) och en symaskin. 

Vi har pratat om att vi skulle vilja ha en soda stream (även om Elof är duktig på att alltid skylla allt på mig när "vi" vill ha något).

En sak som jag skulle bli jätteglad över är en "huva" till tekannan (de ser ut som en korsning mellan en mössa och en grytvante, man drar den över kannan för att hålla teet varmt längre), och en liten mjölkkanna. Med mig är inredningssaker alltid heta, så Ittalas "Kivi"-lyktor och Marimekkos skålar på fot är riktiga hits. Sias doftljus kan jag också tipsa om.

Okey, det blev mer än jag tänkte mig, men kom ihåg att jag blir glad över det mesta :)

 

Örebro

Okey, jag kom in i Örebro, så 10 veckor under vårterminen kommer jag att bo hos min morbror. Det blir nog bra.

Andra beställningen!

Yey, nu har andra beställningen kommit via webbshopen. Jättekul! Tyvärr har jag slut på vadderade kuvert, så jag får vänta tills imorgon med att packa ihop och skicka det.

Nu ska jag försöka göra lite nytta i alla fall.

Nya bilder

Här kommer några bilder på dagens smycken. Hemsidan har också blivit uppdaterad, så titta gärn in där!


Pärlor

Idag  kom pärlorna! Det är jätteskoj, jag blir lika glad varje gång. En julklapp är redan klar och fler kommer att bli, men först ska jag gå ut och ta en promenad. Skönt att få lite frisk luft.

Kram på er!

Nyklippt

Jag var för övrigt och klippte mig idag, och nu har vi kommit fram till vem jag är lik. Willy Wonka.

Det allra nyaste!


Första beställningen!

Idag fick vi in den allra första beställningen via webbshopen! Yey! Jag packade och skickade den direkt, så hon borde få det imorgon. Allt för att göra kunderna nöjda.

Jag hade räknat med att få pärlor idag, men de har inte dykt upp, så antagligen så kommer de väl imorgon. Nu ska jag försöka göra ett ryck här innan Elof kommer hem, sen blir det nog myskväll. Ska försöka att uppdatera hemsidan också, så vi får väl se hur långt jag hinner.

Kram på er!

081203

Nu var det ett tag sedan jag skrev igen, men det har egentligen inte hänt så mycket på slutet. Vi har fått lite fler pärlor idag, så det finns ett par nya smycken. Så snart jag tagit nya bilder så dyker de upp i bloggen.

Nästa fredag åker jag hem över jul. Så ni vet.


RSS 2.0

Smycken
Tävling Augusti
Beställa smycken
Personligt