Rea

Sådär! Nu är sista tentan avklarad för denna gång, hoppas att det håller i sig ett tag.

Nu är det dags för utförsäjning av de smycken som ännu inte sålts, för nu vill jag kunna köpa in nytt material snart för att börja på nya projekt! Kolla in på min sida, www.elineevelyn.com om du ännu inte gjort det, och se om du hittar något du med!

Här kommer ni direkt till rean!


You know you love me,
xoxo

Tävlingen

Å, just det glömde nästan. Tävlingen är fortfarande igång, och kommer att fortsätta vara det tills jag har hittat en brevlåda i den nya hemstaden. Tävlingen hittar ni här.


Jag förstår bara det som är vårt

Nu händer det mycket! Förutom att jag skrev en tenta igår, och har en till imorgon som jag håller på att plugga på, så finns det en del som håller mig från att uppdatera här. På söndag flyttar jag. Nu är ena väskan packad, biljetterna är bokade och jag är inställd på att åka. Ska bli roligt.

Igår satt jag uppe länge och gjorde ett armband till. Fy fan vilken tid det tog, men se vad bra det blev? Det är gjort i färgade, turkosa sötvattenspärlor och kristaller i färgen "aqua".

Jag håller på att fundera på hur man kan få igång pärlorna ytterligare. Det är så roligt att göra smycken till andra människor som jag vet kommer att tycka om dem, istället för till mig som motsägelsefullt aldrig byter örhängen och som i princip bara sätter på mig ett armband på mornarna.

Dessa funderingar gör att jag knappt kan prata om något annat, och jag är säker på att människorna runt omkring mig snart kommer att tröttna och be mig hålla käft om jag inte har något vettigt att säga. Men det gör också att jag har fått några bra idéer, så vi får väl se efter flytten om jag kommer mig för att genomföra några av dem. På ett eller annat sätt brukar det lösa sig.


You know you love me,
xoxo


Armband

Idag har jag gjort två armband, båda beställningar. Det första är ett treradigt armband i färgade sötvattenspärlor i färgen "peacock". Det är en underbar färg. Tyvärr syns den inte så bra på bilden, men pärlorna skimmrar i blått och lila beroende på ljuset. Jag funderar på att beställa fler pärlor så att jag kan göra ett armband till mig med.





Det andra är ett tvåradigt armband i vita (ofärgade), oregelbundna sötvattenspärlor.


Utförligare beskrivningar finns på hemsidan, så jag tänker än en gång råda er att gå in och titta på den. http://www.elineevelyn.com

Hemsidan

Idag började sidan att fungera, så jag har suttit och försökt fått någon ordning på den. Det är svårt! Programmet fungerar inte som jag vill, så det är svårt att få det rätt. Nu ska det i alla fall få vila över natten, så kanske något klarnar.

Gå gärna in och titta! http://www.elineevelyn.com/

Tomheten efter explosionen

Jag har skaffat en domän! Från och med nu kommer ni att kunna se mina smycken på http://www.elineevelyn.com/ (eller, från och med nästa vecka, eftersom de tar 24 timmar på sig för att starta upp det hela). Det känns underbart.

De här söta visitkorten är jag lite sugen på. Det vore kanske bra om man fick användning för dem först. Men visst passar de bra till stilen på sidan hittills?


You had time

Det här måste vara en av de mest underbara låtar som gjorts. Känn igen den som "Du hade tid" på svenska.

Did they love you or what?

Här kommer planlösningen på lägenheten. Elof skulle få hämta nyckeln imorgon, så jag hoppas att allt löser sig nu. Det är en tvåa på 64 kvm, jag tycker att den ser rikigt trevlig ut, och eftersom den nya IKEA-katalogen kom igår så har jag redan börjat planera... Pappa var tvungen att muta mig med det senaste numret av Drömhem för att jag skulle släppa ifrån mig den.

Idag har jag pluggat och hämtat in alla kartonger med kläder för att gå igenom dem. Å, blä, jag önskar verkligen att jag kunde köra iväg allt som jag ville. Jag har feng shui tänket inne, och varför ska jag ha kvar alla dessa jackor som tar en massa plats när jag har en ny som jag vill använda? Jag kan ju köra dem på secondhand-butiken så kanske jag i alla fall får några kronor för dem. Pappa däremot har "släng det inte så länge det ser okey ut"-tänket. Då är det bättre att låta sakerna ligga tills de blir förstörda så att man kan slänga med gott samvete. Nästan i alla fall.

Nu ska jag titta på Ghost Wisperer.


You know you love me
xoxo


Ni har väl inte glömt tävlingen?

Tävlingen för augusti månad är fortfarade igång. Var med och tävla genom att lämna en kommentar till det här inlägget.


Vinsten är ett vackert armband med sötvattenspärlor och kristaller, gjort av silvertråd och med ett silverfärgat lås. Armbandet kommer i en söt organsapåse. Perfekt present!

Armband, avokado

Armband i avokadogröna sötvattenspärlor som får hänga fritt från en kedja. Silverfärgade hattpinnar samt s-hake av tenn.

Örhängen

Örhangen i gröna toner. Med små "cateyes", dvs pärlor som får smala sträck i sig i rätt ljus, samt swarovskikristall.


Örhängen i rosa toner. Med små swarovskikristaller och färgade sövattenspärlor.


Rosa armband


Armband i rosa toner med aprikosfärgade sötvattenspärlor och matchande kristallpärlor. Gjort i silvertråd, med silverfärgat lås med strassten.

Dagens bedrifter 2

Det är verkligen hopplöst för mig att slita mig från något när jag väl fastnat. Som ni säkert ser har bloggen genomgått en totalrenovering, men just för stunden så kan jag inte hitta på mer att göra. Förutom att jag skulle vilja ändra färgen på texten som automatiskt hamnar nedanför inlägget, ändra storlek och typsnitt på datumet, flytta länkarna närmare inläggen samt skaffa ett eget domännamn. Ett par saker till förstås, men det får vi ta som det kommer.

Jag och småbröderna åkte ut på golfbanan idag, andra gången sen jag tog mitt gröna kort. Det gick åt helvete. Alltså, man får väl vara glad åt det lilla, jag slog varken ut bollen i skogen eller ner i ett vattenhinder. Men det berodde snarare på att jag inte fick iväg den mer än några meter. Det märks att jag inte spelat på ett tag.

Beställningsarmbandet blir riktigt bra, snart klar nu. Ska se om jag får igång kameran senare.


You know you love me
xoxo

Om att beställa smycken

Här kommer det inom kort att komma upp en beskrivning på hur ni går tillväga om ni vill beställa smycken av mig. Om ni klickar på länken "Smycken" här till höger så kan ni se vad jag gjort tidigare.


Dagens bedrifter

Som ni ser kunde jag inte hålla mig borta från kodningen. Jag "skulle ju bara" lägga in en extra meny innan jag satte mig och fortsatte plugga, men den var ju lite knepig att få dit den skulle sitta. Sen såg det så tråkigt ut när det bara stod "testing" i den, så det blev ju till att fortsätta. Och på den vägen är det.

Nu blir det i alla fall till att slita sig och göra ett armband som jag fått beställning på. Pärlorna kom idag, och samtidigt kom även planlösningen till nya lägenheten. Den verkar jättebra! Det kommer eventuellt bild senare.


You know you love me
xoxo


Alla drömmer vi om lyckan, som om livet blivit fel

Nu är det verkligen dags för mig att hoppa i säng! Som ni säkert ser så har jag gjort några fler små ändringar i bloggens utseende, men nu börjar det bli så många saker att jag inte håller koll längre. Men jag är nöjd.

Jag följde med Emma Amalia hem på eftermiddagen, vi tog en promenad med Lea och Amalia bjöd på mat. Sedan fastnade vi framför datorn i några timmar, så nu kan även hon skryta med att ha en nyligen uppdaterad blogg. Titta gärna in på hennes sida, som jag länkat till här nedanför. Imorgon åker hon, och jag kan knappt tänka mig hur tomt det kommer att bli de två veckorna jag har kvar här innan jag flyttar.

Nu lockar sängen.

You know you love me,
xoxo

Sexistisk reklam

Den här reklamen hittade jag när jag letade efter inspiration till min header. Gissa om den aldig blivit godkänd i Sverige! 

Tumnus vs. Per #1



Ser ni likheten?

Så sur blev Per för övrigt när han inte fick äta sin brownie eftersom jag ville ta bild på honom.



Förändringar i bloggen

Som ni kanske ser så har jag fått en del tips om hur man ändrar utseendet på bloggen. Vad jag gjort än så länge är att lagt upp en egen header (varav det svåraste faktiskt var att göra den, då jag inte jobbat i ett bildredigeringsprogram på ungefär tre år), lagt upp en signatur, bytt färg på bakgrunden, bytt färg på rubrikerna, förstorat visningsbilden, tagit bort "om" ovanför bilden, tagit bort sökfunktionen och lagt till en besöksräknare. Nackdelen med det här att det var så roligt att pyssla att jag gör det istället för det jag borde göra.

Förutom allt detta har jag också varit till arbetsförmedlingen, så nu känns det inte längre helt kört på jobbfronten. Vi får se vad som händer när jag flyttat.

Tillbaka till tentaplugget!


You know you love me,
xoxo

Lyckan kommer, lyckan går, det är långt till nästa vår...

Jag gav till slut upp pluggningen, det blev fika med Per #1 istället. Han ser numera ut som Herr Tumnus i Narnia, men det tycker han inte om att man säger till honom. Vi slutade i alla fall hemma hos mig med en beställning, och en varsin kopp te. Det var trevligt.

I kväll skrev även Mary och ville lämna en beställning till. Det här är jätteroligt! Jag älskar när det går bra, och just nu verkar det rulla på lite grann. Kom gärna med fler beställningar!


You know you love me
xoxo

Lynn

När hösten skingrat myggen kommer klådan inifrån

Jag har ångest varvat med illamående och håller på att krypa ur skinnet. Jag känner min instängd och kan inte koncentrera mig, det enda som verkar hjälpa är raska promenader i duggregnet. Jag avskyr verkligen hösten!

Kan ingen bara ta med mig utomlands och sätta mig någonstans där det är möjligt att bara pula med smyckena och lyssna på Winnerbäck hela dagarna? Det skulle göra mig lycklig. 

Tääääävling!!!

Tävlingen är avslutad!


Ser du det fina armbandet här ovan? Det kan bli ditt! Här kommer lite tävlingsregler:

För att vara med i utlottningen skriver du en kommentar till det här inlägget.

För att öka dina chanser:
Så skriver du om tävlingen i din blogg, och länkar till just det inlägget i kommentaren. Det ger dig ännu en "röst" i lottningen. Varje person som hittar hit genom din blogg, och ställer upp i tävlingen därutöver ger dig en röst, på villkor att den personen skriver in ditt namn i sin kommentar, samt länkar till ditt inlägg.


Glöm inte bort att skriva din mail i kommentaren, så att jag kan kontakta vinnaren sedan. Tävlingen beräknas hålla på fram till början av september, lite beroende på hur många kommentarer som kommer.

Lycka  till!


Armbandet är gjort i silvertråd, oregelbundna vita (dvs. ofärgade) sötvattenspärlor och kristallslipade glaspärlor. Det är just nu 18,5 cm långt, men det är inga problem att korta av det om det skulle behövas.

Lulliga Lasse


Jag satt och surfade runt bland mina vänners bloggar, och på något sätt råkade jag hitta det här inlägget.

Jag skrattade gott, för trots att han verkligen inte är snygg, så hade han inte ens kommit till refrängen i första låten innan jag och Emma Amalia kommit överrens om att vi skulle ligga med honom om vi fick möjlighet. Så kan det gå.


You know you love me
xoxo

Lynn

Jag försvann nånstans längs vägen

Jobbet igår gick sådär, jag tror att jag hade feber på morgonen, så när jag kom hem orkade jag egentligen inte göra annat än att sätta mig och stirra i väggen.

Idag är himlen igenmurad av grå moln, så det blir nog till att stanna inne och plugga på tentorna. Ska väl eventuellt försöka ta en promenad med, får se om det tänker börja regna.


You know you love me
xoxo

Lynn


Winnerbäck vid gasklockorna

Gårdagskvällen var underbar! Emma Amalia och jag blev insläppta på VIP-området, och stod därför bara några meter ifrån scenen när han började sjunga. Det var amazing! Vi hade båda hört att just den här turnén inte skulle vara särskilt bra, men trots det gick vi till bilen med tankarna bland molnen och huvudet fulla av hans ord. Jag var genuint lycklig. Vi tänkte gå igen. Någon som vet när han kommer till Gbg?

Han bjöd oss på en drygt två timmar lång show, varav det var ett par låtar jag inte hört tidigare. Stämningen var på topp, alla människor sjöng med och rörde sig till musiken. Det var kärlek. Mitt under Åt samma håll vänder sig Emma Amalia till mig och frågar om jag tror att han lider av SAD. Det tror jag. Jag tror inte att någon skulle kunna beskriva det som han gör om man inte man går igenom det själv.

Jag ska jobba idag, så måste nog börja värma platttången snart. Jag borde ha lärt mig vid det här laget att inte lägga mig med blött hår. Blä. 


You know you love me
xoxo

Lynn


Jag stänger aldrig nånsin några dörrar

Det ordnade sig med lägenheten. Jag bad Elof visa lite stake. Han fick ettan som övernattningslägenhet, inflytt till tvåan blir samma helg som jag ändå skulle flyttat in. Skönt.

Ikväll är det Winnerbäck, och jag är så uppspelt att jag skulle kunna... jag vet inte. Vaken-apné? Det ska bli kul i alla fall. Jag ser fram emot det, samtidigt så känns det sorgligt. Nu är sommaren över.


You know you love me
xoxo

Lynn

Upprörd

Idag kom Elof för att hämta nyckeln till lägenheten som han blivit lovad. Då visar det sig att det blivit en dubbelbokning, och till följd av detta kommer den inte att vara infyttningsbar förrän den 21/8. Imorgon är det beräknat att flyttslasset ska avgå från Torhamn. Istället blev han erbjuden en etta. En ETTA! Jag trodde att vi var klara med det stadiet. Förhoppningsvis går det att boka om släpet, i annat fall får vi se vad som händer. Jag väntar med spänning.

Dagens paket med pärlor har inte heller kommit. Det blir en tråkig helg.


You know you love me
xoxo

Lynn

Svart kristallhalsband



Svart kristallhalsband med silvertråd och en svarovskikristall i form av ett hjärta. Håller på med ett liknande i vitt nu, snyggt till vinterns klänningar.


Hon äger styrkan du alltid trodde var din...

Idag blev nog en rätt okey dag ändå. Jag trodde att jag skulle få lida över gårdagens utsvävningar, men det enda jag kände av det var att jag höll på att svälta ihjäl imorse och att jag kände en stark längtan efter Micke Pills extremt starka nudelrätter.

Klippningen gick smärtfritt och blev bra. Som ni kan se längre ned så blev ju Marys armband och örhängen också klara idag, och jag blev nog nästan lika nöjd som hon blev.

Pluggningen går skapligt, och med lite tur klarar jag tentorna den här gången. Idag påbörjade Elof sin resa mot den nya lägenheten, imorgon runt lunch ska han hämta nyckeln. Ingen av oss har ännu sett lägenheten som vi kommer att bo tillsammans i om två veckor. Det ska nog gå bra.


You know you love me
xoxo

Lynn


Marys set



Här är bilderna på armbandet och örhängena som Mary beställde. Jag kunde inte slita mig från det förrän det var klart! Nu väntar jag bara på hennes godkännande, innan jag kan gå över det igen för att se till att allt sitter fast ordentligt. Men visst blev det fint?

Det här setet är gjort i oregelbundna vita (dvs ofärgade) sötvattenspärlor och silvertråd. Sötvattenspärlorna har en helt underbar färg och skimmrar i rosa och grönt. På örhängena sitter kristallpärlor för att ta upp den lilla strasstenen som sitter i mitten på armbandets spänne.

Nu är det bara att hoppas att hon tycker att det blev lika bra som jag tycker!


You know you love me
xoxo

Lynn


En doft av sommarens sista dagar...

Okey, gårdagen. Jag fick faktiskt med mg Emma Amalia upp på scenen. Tillsammans med Yvve-Pyvve utförde vi en helt skruvad version av Cyndi Laupers "Girls just wanna have fun". Den var nämligen remixad. Och vi sjöng originalet. Trots att vi hörde Cyndis röst bakom oss. Fy fan.

Snart klippdags för mig, jag ska gå ner på stan strax och ta ut pengar. I den här primitiva byn finns nämligen inte kortläsare  ännu.


You know you love me
xoxo

Lynn

Jag far hellre framåt mot min vilja, än jag vänder...

Ikväll blir det utgång med Emma Amalia. Kvällen till ära har jag lockat håret och satt på mig en grön glansig sak. Jag är fortfarande rätt inne på mina pjamasbyxor, men är inte säker på att jag blir insläppt i dem. Det fick bli jeans. Tänkte dessutom använda min fruktansvärt opraktiska Guess-väska. Vad lurad man blir av rea, egentligen.

Kareoke ikväll. Hoppas på att kunna lura Amalia till att sjunga med mig. Kommer med uppdatering imorgon.



Jag har fått in en beställning till på ett armband och ett par örhängen. Jag tror att det blir riktigt bra, det var en underbar färg. Pärlorna borde komma imorgon.

Imorgon ska jag klippa mig, blir nog mer jämnt i längderna då. Skönt med kort hår, men det behöver klippas oftare för att behålla frisyren. Kan det vara värt.


You know you love me
xoxo

Lynn

Turkost halsband med sjöhästar



Halsband i turkost med sjöhästar. Sötvattenspärlor, seabeads och rörpärlor. Med 6 cm förlängningskedja.

Emma Amalia



Det här är Emma Amalia, som ni säkert känner igen om ni varit inne på hennes blogg. Den här bilden togs när hon fyllde 19. Vi är vänner fortfarande. Man kan fråga sig om vi kommer att vara det efter att hon sett att jag lagt upp bilden på nätet dock...


You know you love me
xoxo

Lynn

Hänge, vindruvor


Så här bra blev hänget när jag fick de sista delarna. De söta löven kommer från Panduro Hobby i Birsta. Gissa vad jag kommer att ha på mig när vi går ut imorgon?


You know you love me
xoxo

Lynn

En kärleksförklaring...

Idag har två saker gjort min dag perfekt. Det ena kan jag länka till http://emmaamalia.blogg.se/2008/august/hata-overskrifter.html

Det andra är att jag ska få tillbaka min sambo. Den första september kommer vi återigen att bo ihop. Om jag inte får jobb innan dess kommer jag dessutom att få bli hemmafru. Eller lyxhustru, beroende på hur man ser på saken.

Kursen som gick för arbetsförmedlingen hade blivit inställd, eftersom läraren blivit sjuk. Istället har jag pluggat och umgåtts med Emma Amalia under dagen. Jag fick pärlorna som saknades till hennes armband idag med, så nu finns ett helt nytt armband till beskådande (som för övrigt blev så bra att jag gärna behållit det) och en pärlhalsband. Allt gjort i färgade sötvattenspärlor och silvertråd. Pyssel, men så värt det! Bilder kommer nog inom kort.

Pluggningen har dessutom känts rolig för första gången sedan strax innan jul. Jag hoppas att det håller i sig.


You know you love me
xoxo

Gråa dagar

Natten var ett helvete. Först kunde jag inte somna, eftersom jag somnat halv tre natten innan och vaknat halv tolv  på dagen. Katterna turades om att väcka mig och hoppa i och ur min säng. Till slut somnade jag med öppen dörr och med Mico vid fötterna. Sen vaknade jag igen när mamma och pappa stängde min dörr för att inte störa mig innan de gick till jobbet. När väckarklockan till slut ringde och markerade ett slut på natten kom det nästan som en lättnad.

Försöken att plugga till beskattningen kändes mest patetiska, och jag hann inte hälften så långt som jag föresatt mig. Att jag dessutom umgicks med Emma Amalia under lite drygt sex timmar hjälpte ju inte direkt. Vi hann dessutom med en fika med Sarenka och Jenny V. Och en chattsession med Amalias nya lammkött. Hon kommer att sluka dig hel, sötnos.

Hittade dessutom ett Winnerbäck-quiz. Det står ett utdrag ur texten och man ska veta vilken låt det är. Jag hade 40 poäng av 42. http://www.vetgirig.nu/

Imorgon ska jag på kurs. I att söka arbete. De tror tydligen inte att jag har tillräckligt att göra i och med att jag faktiskt söker jobb. Att jag dessutom har tentorna har väl de inte med att göra, men ger mig lätt panikångest när jag tillåter mig att tänka på dem. Papperspåsar ska visst hjälpa.


You know you love me
xoxo

Lynn

Aldrig riktigt slut...

"Nu har jag rensat ur, nu spelar ingenting nån roll
Nu kan det blåsa vart det vill, för nu är allt tillbaks på noll
Och här kan allting börja om, nu kan jag se vad jag förträngt
Nu ska jag passa mig för dom, som aldrig gjort som dom har tänkt
För jag vill aldrig bli en sån, så har jag lärt mig det igen
Det kanske passar nån, men inte mig och inte än"

Varje stund, var minut, var sekund
Samma konstiga beslut
Det blir fel och slår bakut, allt går snett
men det tar aldrig riktigt slut


Idag har varit en skitdag. Jag har försökt städa, men det är svårt att försöka sortera något när det är så fullt med skräp överallt. Vinden är helt enkelt smockfull med saker, och det är där som de flesta av mina kartonger står. Ingen som vill köpa gamla fönster och spegeldörrar i akut behov av målning?

Mamsen och papsen har dessutom börjat sätta press på mig för resttentorna som jag har försökt undvika att tänka på större delen av sommaren. Nu är jag i alla fall anmäld. Beskattning den 23/8, handelsrätt 26/8 och organisation 28/8. Frågan är om jag kommer att klara någon. Det som får mig att faktiskt koncentrera mig är att elof mutar mig med en resa till London över nyår om jag anstränger mig. Och jag misstänker att det kan bli breakfast at Tiffany's.


You know you love me
xoxo

Lynn

Favorit i repris

Under de senaste 24 timmarna så har jag återigen läst Djävulens fjäder av Minette Walters. Det är jobbigt hur svårt det är att lägga den ifrån sig. Men nu är jag klar, så nu är jag kontaktbar igen. Den rekomenderas varmt för övrigt.


You know you love me
xoxo

Lynn

Hemma från jobbet

Kom hem runt tolv ikväll, serverat på ett bröllop till. Det var roligt, och jag är så imponerad av hur fort det går att lära sig att bära mer än två tallrikar. Att jobba på bröllopen är intressant på så sätt att man ser väldigt olika stilar varje gång, och man upptäcker saker som man vill göra själv, och saker som man inte vill vara med om.

Att ha engångskameror på borden som gästerna kan använda under kvällen är en rolig idé. Att dekorera allt i rosa glitter kommer däremot att vara bannlyst på mitt bröllop. Att ha små korgar på toaletterna med värktabletter, tandtråd, tuggummi och kondomer är en rolig idé. Men det kommer INTE att finnas myggnät på stolarna.

Jag har också upptäckt hur viktigt det är att ha organiserade toastar. Jag måste nog skaffa mig nya vänner innan dess.


You know you love me
xoxo

Lynn

"I'm not bad. I'm just drawn that way..." - Jessica Rabbit

Natti

Nu är det nattinatt som gäller för Lynn. Kom precis hem från Sarenka, där vi tittat på Tristan och Isolde. Jättemysigt. Jag blev dessutom erbjuden ett bad. Någon gång ska jag tacka ja på erbjudandet. Någon gång.


You know you love me
xoxo

Lynn

Armband och örhängen, blåbär


Det här armbandet med matchande örhängen gjorde jag till mamma i morsdagpresent i år. Det är gjort i färgade sötvattespärlor och silverfärgade hattpinnar. Örhängena är nickelfria, men kedjorna som pärlorna hänger ifrån, samt låset till armbandet är i silverfärgad metall.

Om ni ser något ni gillar så är det bara att säga till, jag tar upp beställningar så länge jag fortsätter vara praktiserande arbetsmarknadsanalytiker.


You know you love me
xoxo

Lynn

Avokadogrönt armband


Ett av armbanden jag gjort, färgade sötvattenspärlor och silvertråd. Fick in en beställning på ett till idag, så nu har jag ont i händerna. Mina tänger (en tång, flera tänger) är jättebra till småpillret som är med dem, men de är fruktansvärt oergonomiska så jag får blåsor direkt.

Bollsporter

När jag berättade för Emma Amalia vad roligt jag tycker att det är med golfen så svarade hon:
"Vad bra, du har ju aldrig riktigt haft något intresse förr."


Genom åren har jag tecknat i blyerts, kol och tusch, målat i olja, akvarell och akryl samt hållt på med olika typer av lera. Jag har skrivit dikter (som jag vunnit stipendium för) och suttit med i manusgruppen för Kalmars studentspex. Jag har ridit i över tio år och haft egen häst. Jag har målat på glas och porslin. Just nu är mina favoritsysselsättningar smyckestillverkningen, inredning och feng shui-städning.

Det hon menade var att jag aldrig haft intresse för en bollsport.

 (Idag fick hon dock se smyckena jag gjort, så hon höll med om att jag faktiskt hade ett intresse.)*  

I morfars värld gäller liknande regler, om du inte är intresserad av någon bollsport så är du inte värd något.
You know you love me
xoxo

Lynn

*Emma, ta inte illa upp av det här, jag skriver det med en stor del självironi och du vet att jag älskar dig!

Winnerbäck i augusti

Tidigt i våras bestämde sig Emma Amalia och jag att vi skulle på Winnerbäck när han kommer till Gävle den 15 augusti. Det skulle bli den sista stora saken under sommaren, innan jag åker tillbaka till Kalmar och hon flyttar till Göteborg. Nu är det redan augusti, sommaren är snart över, hon flyttar snart och jag ska inte tillbaka till Kalmar. Trots att jag längtar så känns det som att konsterten kommer att markera slutet på sommaren. Det blir den sista stora saken, och sen blir det dags för grådaskig höst igen. 

På måndag tar nog ledigheten slut för de flesta, förhoppningsvis får jag svar på några av jobben jag sökt då. Det måste vara närmare 50 stycken vid det här laget. Igår fick Elof veta att han fått lägenheten i Nyköping också, med inflytt den 15. Samma dag som konsterten. Med lite tur får jag jobb så att jag kan flytta in veckan efter. Jag avskyr hösten.


You know you love me
xoxo

Lynn

Roligast idag


Designtorgets slickepott.

Snyggast idag


Sias nya glas med små jordgubbar ingjutna i dem.

Sötast idag


Lagerhaus sparbössa med texten "Feed money only! Not suitable for food."

Birsta City

Idag blev det Birsta, shoppingcentret strax utanför Sundsvall. Åkte med mamsen, papsen och minsta lillebror. Blev inte mycket shopping för min del, då jag är inne i en period då jag avskyr att prova kläder, och jag hittade inga skor. Köpte dock en keps fråv Vila, beige med broderier på skärmen, och mellandelar till smyckena.

Imorgon blir det förhoppningsvis golfspelande om vädret tillåter, och eventuellt filmtittande hemma hos Sarenka.


You know you love me
xoxo

Lynn

Söta otto...


...med jättebrösten och en röst som kan tränga genom betong.

Kalmar, with love

Jag är inte där mina skor står, utan där mina drömmar är.

Ibland längtar jag hem. Men det är inte hemma längre, det är där jag har bott de två senaste åren, men det är inte hemma. För nu står min lägenhet tom i väntan på nya hyresgäster, och mina saker finns nedpackade runt om i hela huset. Och jag längtar hem.

Ibland kommer jag på mig själv med att i tankarna gå vägen vid slottet. Den vid allén, där de på vintern sätter upp lyktor i olika färger, som jag alltid tycker ser ut som  Halloweendekorationer. Och ibland kan jag nästan se Otto sitta hemma hos mig, i min soffa med en pizza i knäet. Det är fortfarande min soffa, men det är inte hemma.

σττσ, jag saknar dig!


You know you love me
xoxo

Lynn

Energitjuvar

"Det allra svåraste att upptäcka är energitjuvsstrategierna med dubbla budskap. Frustrationen göms bakom en snäll och vänlig attityd och ett ständigt leende..." - Ingalill Roos, Energitjuvar 

Alla har säkert råkat ut för människor som man blir trött och mår dåligt av att umgås med, som alltid ska vinna argument och lätt blir upprörd när man säger emot. Den mest extrema nära relationen jag har haft till en sådan person var den senaste i min respektingivande rad av ex. Han vann alla argument och de gånger han inte gjorde det blev han så arg att jag till slut inte längre sa emot. Den första av de flera situationer som fick mig att vakna upp och inse vilken typ av relation jag fastnat i var när vänner talade om för mig hur jag betedde mig i hans närhet. Han fick mig att bli tyst och tillbakadragen, och jag svarade inte på tilltal utan att först titta på honom.

Det sista som hände var att han vid en av våra, alltmer förekommande, diskussioner knuffade in mig i garderoben. Det var väldigt lätt för honom, då han är närmare två meter och innehar drygt dubbla min vikt. Det var svårare för mig att försvara mig.

Men för att citera Kalmar Högskolas kurator: "Psykopater är oftast trevliga."


Jag hoppas verkligen att jag lär mig att se igenom energitjuvar innan jag ger mig in i situationer där jag riskerar att bli lika mentalt nedbruten som jag blev under de tre månaderna som räckte för honom att förändra min annars så viljestarka personlighet. Detta innebär också att jag inte ger mig in i diskussioner som jag anser meningslösa, när de stjäl för mycket energi. Ni får helt enkelt ha överseende med det om ni ser det som en dålig ovana.


You know you love me
xoxo

Lynn

Jag går nedtryckt i två alldeles för grova skor...

...det börjar visst bli höst.

Idag gick jag min allra första 18 håls-runda. I söndags tog jag grönt kort i spöregnet, men det är en annan historia. Under hela rundan tog jag ett poäng (lätt förklarat så ska jag ta 18 poäng på 9 hål alternativt 36 poäng på 18 hål). Att slå med mammas driver ledde snarare till skador på gräset än att jag slog speciellt mycket längre. Mamma fick sig ett gott skratt i alla fall, trots att hon försökte dölja det.

Efter att ha slagit bort två bollar på ett hål (den ena gick ut i buschen, och den andra sa plums, rätt ner i vattenhindret) sa mamma till mig att gå ut i skogen och leta fler. Några bollar hittade jag inte, men massor av vildhallon. Tydligen så hjälpte det inte, men jag uppskattade dem.

Det var mörkt när vi kom tillbaka till klubbhuset och parkeringen, så jag hoppade över sista hålet, några poäng skulle det nog inte bli ändå. Jag förstår inte varför jag måste vara den enda av oss barn som har ärvt pappas bollsinne (för han har inget kvar). Längtar redan till nästa gång.

Emma Amalia gjorde en överaskningsvisit idag, och det blev en promenad som på den gamla goda tiden. Jag tror inte att hon riktigt förstår hur mycket jag uppskattar dem.

Imorgon ska jag servera på en begravning. Det ger pengar, men jag föredrar bröllop.


You know you love me
xoxo

Lynn


Designtävling


Missa inte Sarah's designtävling där hon lottar ut denna jättesöta bloggdesign! http://sarahohrns.blogg.se/2008/july/designutlottning.html?_tmp=4b425f84072217aa9b4375bb9d6a09da74c98672

Arbetsförmedlingen

Var tillbaka till arbetsförmedlingen idag igen. Fyra standardfrågor att svara på:

1. Hur ser din situation ut idag?
2. Vilka arbeten har du sökt?
3. Vad planerar du i framtiden?
4. Vill du ha hjälp av Arbetsförmedlingen att söka arbete?

Den fjärde och sista frågan svarade jag med en motfråga: "Varför finns arbetsförmedligen?"

Känns som en berättigad fråga, då hela instutitionen lätt skulle kunna ersättas av en databas. Kan ju vara en idé till ett projektarbete i framtiden? Jag bjuder på den.

För att citera min pojkväns kompis pappa: "De enda jobb de lyckas skaffa är sina egna."


You know you love me
xoxo

Lynn

RSS 2.0

Smycken
Tävling Augusti
Beställa smycken
Personligt