Halsband

Efterson det varit ont om bilder i bloggen på senaste tiden, så bjuder vi nu på ett par bilder på min senaste skapelse. Hoppas att ni gillar det!

 


Hemsidan och beställningar

Nu är hemsidan lite mer uppdaterad (vi fick frågan om varför det inte fanns några halsband uppe) den är dock inte klar än.

Jag fick en ny beställning idag med, så imorgon får jag beställa fler pärlor igen. Yey!

God morgon

Eller, trevlig lunch?

Jag har faktiskt suttit här ett tag nu, men jag har fastnat framför andra saker. Nytt är att paketet med pärlor som jag väntar på är försenat, så jag kommer inte att få dem förrän på måndag, till min stora besvikelse.

Jag råkade ramla in på Kenzas blogg nu också, och hon sökte sponsorer till en adventskalender som hon ska ha i december. Jag mailade henne och erbjöd mig att sponsra med ett par örhängen. Vi får se vad hon svarar, det vore väl roligt?

Uppdaterad

Sådär! Nu är hemsidan snart HELT uppdaterad! Nu kan ni i alla fall beställa det som finns på sidan, men självklart så går det att beställa på "det gamla vanliga" sättet också.

Jag har fått lite nya pärlor idag och mer borde komma imorgon, så det kommer nog att dyka upp helt nya smycken i helgen. De fem första som beställer från hemsidan kommer dessutom att få ett par swarovskiörhängen till ett värde av 119 kronor i julklapp. Så ni som inte beställt julklappar än, passa på nu!

Kortbetalning

Nu är kortbetalningen aktiverad på hemsidan! Så passa på att köpa julklapparna som inte är klara än.

Webbshopen


Det blev en webbshop innan det var färdigt. Och då menar jag bokstavligt, för den är inte färdiguppdatera än. Att skaffa den tog inte mer än två minuter, sedan ägnade jag nog närmare tre timmar åt att försöka få ompekaren att fungera. Stackars Elof som fick sitta och lyssna på när jag gnällde över att det inte fungerade...

Resultatet kan ni i alla fall se här, men tänk på att den då inte är helt färdig. I eftermiddag ska jag försöka fixa allt som är kvar...

Exakt en månad kvar till julafton

I natt har det snöat, så utanför fönstret är det som en helt annan värld. Tyvärr kan vi inte få upp värmen i lägenheten så mycket som i skulle vilja, så när man vaknar vd klockan sex på morgonen så är det kallt... Men det ser i alla fall ganska mysigt ut.

Idag är det exakt en månad kvar till julafton, och redan på söndag är det första advent. Snart får jag börja julpynta. Snart, snart...

Vi har kollat upp det här med webbshopen, och startat en provbutik; Eline Evelyn. Ni får gärna gå in och titta, men det går inte att beställa något ifrån den. Men lämna en kommentar med åsikter! Jag tycker att den ser riktigt snygg ut, men den är ju inte helt klar än.

Idag blir det till att städa (igen) och uppdatera provbutiken. Eventuellt ska jag beställa lite pärlor med, men det får vi se.


Julmarknaden

Nu är vi äntligen hemma igen. Julmarknaden gick bra, vi sålde en hel del, men det var verkligen iskallt. Det blåste på gränsen till storm, rakt in i den lilla boden vi stod i. Det tog ett tag att bli varm igen. Det´kommer nog kanske bilder imorgon.

Vi diskuterar fortfarande möjligheten att starta en webbshop, men har ännu inte kommit fram till något. Vi får se hur det blir.

Julmarknaden (igen)

Idag har vi tagit en promenad ner till Nyköpingshus för att se hur bodarna som vi ska hålla till i ser ut, och det verkar verkligen jättemysigt! Vi har också prismärkt det sista, samt skrivit ut informationsbroschyrer och listor att anmäla sig till våra nyhetsmail. Nu är det bara att vänta in morgondagen. Det känns som julafton kombinerat med en jobbintervju, roligt och nervöst på samma gång.

Det ska nog gå bra. Önska oss lycka till.


Ps. Vi ligger i förhandlingar just nu, så om det går bra imorgon så finns det stor risk att vi kommer att starta en webbshop inom en överskådlig framtid. Jag håller tummarna.

Resten av dagen

Dagen försvann alldeles för fort, nu sitter vi och tittar på film. Egentligen har jag inte hunnit annat än att baka och göra godis, så nu blir jag väl tvungen att försöka hinna göra inforationsbroschyren tills på söndag.

De här underbara termomuggarna hittade vi på Åhlens idag. För den som är intresserad så finns det matchande termosar.


Yet another day...

Lite snabbt bara, innan jag ska ta en promenad i solskenet för att gå och köpa äpplen. Idag ska jag göra en äppelpaj till min älskling och mig.

Jag fick VG på matteprovet, våran lärare är supersnabb på att rätta och maila ut. Synd att det inte gått ens i närheten av lika snabbt att få tillbaka beskattningen. Jag vill verkligen veta resultatet på den nu.
Idag var första dagen på, jag vet inte hur länge, som jag tog en sovmorgon utan att ställa klockan. Lovely.
Nu är det två dagar kvar tills julmarknaden... Jag är nervös och längtansfull. Håll tummarna för att det ska gå bra!

Dessutom städade jag hela lägenheten igår, så det är härligt rent och luktar svagt av citron. Jag älskar vår lägenhet. Det kommer nog bilder i Lily Rose senare idag. 

Nu är det dags för den dagliga dosen av solsken och D-vitamin.

Ensam hemma

Ikväll är Elof och spelar badminton, så jag får vara ensam hemma en kväll för första gången sen vi flyttade ihop.
Vilket förtroende. Denna lyx funderar jag på att utnyttja i badkaret till att börja med, och sedan avsluta i sängen med en riktigt bra bok. 

Har han otur så kommer jag att ha hunnit somna innan han kommer hem igen. Nattinatt.

Matteprovet

Okey, matten gick pinsamt bra med tanke på hur mycket jag har pluggat till den. Det vore rätt åt mig om jag fått allt om bakfoten och inte fått ett enda rätt.

Nu är det helg för min del och jag behöver inte kliva utanför dörren förrän på söndag om jag inte vill. Klart jag kommer. Och det finns ändå massor av saker att göra, trots att jag inte ska till skolan.

Men jag steker ändå pannkakor för att fira. Och Emma? Vi åt våfflor igår.

Good mornin' starshine, the earth says hello

Idag ligger det snö utanför fönstret. Jag vill ha sommar igen...

Idag är det matteprov, sen blir det väl till att ta sig hem och städa lägenheten. Can't wait!

De här änglarna gjorde vi (Elof hjälpte till) en liten armè av. Nu är de indelade i par och har örkrokar på huvudena. Riktigt söta!

Dörrförsäljare

De flesta brukar avsky dörrförsäljare. I vårat hushåll bjuder vi istället in dem och frågar om de vill köpa smycken. Idag har jag därför sålt smycken för 230 kronor till. Mys.

Jag är knäpp.

Besvikelse

Kurserna som jag skulle ha läst till våren har blivit inställda. Inte alla, IT-juridiken och webbdesignen kommer fortfarande att gå, men företagsekonomin: Digital företasutveckling och IT-marknadsföring. De jag hellst ville läsa. Besvikelsen är stor.

Så fort jag fick reda på det så började jag så klart titta på alternativa lösningar, för trots allt så behöver jag läsa en termin företagsekonomi till för att få ut en examen. Det finns inga liknande kurser på dstans, alla har blivit inställda. Som tur var så ringde jag till min mor, för att be henne om förslag på vad jag skulle kunna läsa. Som ni kanske minns så är hon och pappa i Thailand, men det hindrar henne inte från att vara underbar. Min morbror, mammas tvillingbror, råkade sitta på samma båt som henne, och han hörde vårt samtal. Han erbjöd mig därför att få bo hon honom under den halva terminen det tar att läsa in företagsekonomin i Örebro istället. Om jag kommer in.

Så nu har jag ändrat min ansökan, strukit Sundsvall ur tankarna, och accepterat att det blir Örebro istället, om de har plats. Det är inte samma inriktning, de tre som gick att söka här gällde istället Marknadsföring, Ledarskap samt Externredovisning. Men jag skulle i alla fall få läsa färdigt utbildningen.

Det som blir jobbigt är att inte bo hemma längre, samt att jag nog kommer att bli tvungen att ge upp Eline Evelyn ett tag. Jag undrar vad Elof kommer att tycka om att inte ha någon som lagar mat och städar längre. Det blir nog inte bara jag som kommer att tycka att det blir jobbigt...

Bilder

Här kommer lite nya bilder på smyckena, enyoj!


Fyy...

Idag är det mörkt och kallt utanför fönstren. Usch. Med det här vädret skulle jag helst vilja krypa in under täcket en timme till.

En liten uppdatering om smyckena: Nu är nog alla klara, men om jag känner mig själv rätt så kommer jag nog att kunna hitta på fler att göra ändå. Jag satt uppe igår och skrev ut information om julmarknaden att ta med och dela ut i skolan idag, samt en lista för nyhetsmail som vi tar med till marknaden ifall det är någon som är intresserad. Kvar att göra nu är nog mest bara att prissätta och ta bilder. Jag längtar till söndag...

Förresten så passade inte foreverringarna. Den lilla var perfekt i storlek till mig, men så bred att jag inte skulle kunna använda handen. Den Elof provade satt inte bra någonstanns. Sånt som händer.

Eftersom det är så kallt idag tänker jag gå istället för att cykla. Jag är paranoid när det gäller halka. Dags att gå...

Än så länge...

Tilltills idag har jag skickat tre beställningar (och ett brev till min gammelmoster), gjort ett antal nya smycken, rensat upp bland alla pärlor som finns kvar samt gått till ICA och växlat in pengar (förövrigt det mest pinsamma jag gjort på länge, jag dök upp där med en påse enkronor, och lyckades fylla deras mynträknare) till julmarknaden.

Det som är kvar att göra innan marknaden är: att prismärka smyckena, att skriva ett informationsblad (det här innehåller de, det här gör jag, här kan du få tag på oss), att skriva ut tider med mera att ta med till skolan imorgon, att ta bilder på allt som vi kan lägga upp på sidan, samt att gå över det sista, kolla så att allt sitter fastnålat ordentligt och lägga alla örhängen i par i små påsar så att vi lätt kan sortera upp det på plats. Snart så är allt förberett.

Om jag fick önska mig tre saker just nu skulle det nog bli:
1. Att det går bra på julmarknaden.
2. Att jag får svar på tentan snart så att jag vet att jag får läsa kurserna till våren.
3. Att jag får jobba riktigt mycket innan jul så att jag kan hjälpa till att dra in lite till hushållet.

I övrigt är jag lycklig. Jag hoppas att vi alltid kommer att ha det så här bra.

Soon to be engaged to be engaged...

Jag och Elof hittade de här jättesöta ringarna i en reklambroschyr som kom igår. Det lär ju dröja ett tag innan vi har råd med Tiffanys i London, men så länge kanske? De är gjorda i silver med en diamant i varje.

Pärlor

Jag fick in en till beställning igår, så det blev till att beställa ännu mer pärlor, som borde komma idag. Vi beställde också jättesöta (!) berlocker från ett nytt ställe som jag lyckats hitta till, och de kommer ni att älska när jag lägger upp bilder på!

Den största beställningen har dock inte kommit än, så jag ringde dem igår. Det hade blivit något trassel (om jag förstod henne rätt så höll de på att lägga om datasystemet och min order stod som "obetald") de skulle dock skicka den first thing idag, så med lite tur så får jag den imorgon. Håller tummarna!


Bilder

Jag känner att jag varit lite dålig på att lägga upp bilder på slutet, så här kommer ett gäng. Ni får dock stå ut med att de är något oredigerade...

Smyckesdisplayerna jag gjorde från spånskivor:


Nya smycken till julmarknaden:


Och till sist en beställning. Som ni ser så saknar jag både örkrokar och lås just nu, så jag hoppas verkligen att nästa paket kommer idag...



Sådär, nu vet ni vad jag gjorde igår. Med lite tur blir idag lika produtiv.

Posten

Idag ska det komma pärlor! Jag sitter på helspänn just nu och lyssnar mot trappuppgången för att höra om någon skulle komma... Hoppas de kommer snart!

Silverbokstäver

Ganska sent igår kväll så fick jag in en ny beställning. I den ingick väldigt specifikt en viss silverbokstav, som ska vara rak (den får inte se full ut) hänga rakt samt (ett av mina kriterier); den ska gå att få tag på.

Idag har jag gått runt till guldsmedsbutikerna och bett att få titta på deras silverbokstäver, men alla hänger snett, då hänget sitter i ena hörnet av bokstaven. Vet ni hur svårt det är att få tag på så specifika pärlor? Men jag vill ju att han ska bli nöjd.

Det finns en butik på internet som säljer exakt den typ av bokstav som jag letar efter. Dock kostar bokstaven 19 kronor, medan frakten är på 120. Löjligt.

Förresten så har jag gjort smyckesdisplayer av spånskivor som pappa sågat till åt mig. Kommer nog bilder lite senare.

Fars dag

Igår om mina föräldrar förbi, men en billast av mina saker som de lämnade av. Det var lilla julafton på kvällen när vi packade upp matvaror och porslin. Det kommer nog bilder på Lily Rose-bloggen när vi hunnit städa undan allt och tagit bilder.

Eftersom så många frågat efter fler örhängen som de sjögröna i metallburar, så beställde vi fler sådana hjärtan i helgen. Tyvärr fanns det bara 3 par kvar, men vi köpte dem, så är ni intresserade får ni höra av er. Det blir nog två par örhängen och två par halsbandshängen, om vi inte får förfrågningar om något annat.

Dagen

Idag har vi beställt pärlor! Tisdag eller onsdag borde jag alltså kunna börja med nya smycken. Skoj!

Vi har också varit på Citygross, och från julavdelning plockade vi rött glitter och små röda glittrande stjärnor att strö över bordet på julmarknaden. Vi hittade också fyra små röda ljuslyktor för värmeljus. Vårt stånd kommer att bli det finaste på hela marknaden.

Jag har också fått några nya idéer på smycken. Bilder kommer nog till veckan, så fort jag haft tillräckligt med tid för att hinna prova mig fram. Trial and error. 

Produktionen är igång

Nu så, de senaste timmarna har gått åt till att försöka återställa lagret så att vi har något att sälja på julmarknaden. Dessutom försöker vi (jag) att skriva en lista över vad som behövs (prislappar, organzapåsar och mer material till smyckena jag ska göra), att beställa kommer vi förhoppningsvis att hinna göra imorgon, så att det kommer tills på onsdag. Efter det blir det till att jobba stenhårt med det här i en och en halv vecka.

Och jag kommer absolut att försöka fånga Elof på en bild med tomteluvan. Men något säger mig att det kan bli svårt... :P

Julmarknaden (igen)

Nu har jag precis kommit innanför dörren, och som jag sitter här och skriver håller pulsen på att lugna sig efter promenaden hem.

Vi ska vara med på julmarknaden! De tyckte att det var så roligt att få in unga människor med nya idéer (de uttryckte det faktiskt så) att de lyckades hitta en bod som vi ska få hålla till i, och som vi dessutom fick ett riktigt bra pris på! Jättekul! Dessutom så köpte de på rak arm 5 par örhängen, ett armband och ett hänge till en kedja.

Jag är så glad att jag inte vet var jag ska ta vägen. Hoppas bara att Elof kommer att bli lika glad, även efter att han har förstått att vi ska stå fyra timmar i en kall bod och vara trevliga mot människor. Det återstår att se.

Julmarknad

För ett par timmar sedan fick jag svar på mitt mail angående julmarknaden. Jag såg när det kom, och ringde upp henne direkt. I eftermiddag ska jag dit och visa upp mina smycken. Som Elof brukar säga, det går fort i hockey.

Fortsättning följer....

Mammas födelsedagspresent

Jag kom nss på att jag glömt lägga upp en bild på armbandet som mamma fick i födelsedagspresent. Här kommer den...


Armbandet är gjort med tre rader vita sötvattenspärlor i olika storlekar och har silverpäterade minipärlor och smyckesdetaljer i silverfärgad smyckesmetall.

Remember, remember the fifth of november

Eftersom det är just den femte november idag, så tittade jag och Elof på V for Vendetta. För övrigt en snabb uppdatering bara:

  • Vi har inte hört något om julmarknaden
  • Facebookgruppen har numera 26 medlemmar. Är du inte medlem än, lägg till dig själv! Gruppen heter Eline Evelyn.
  • Google AdWords har visat vår annons 592 men bara 8 klick. Jag var nog inte så bra på att skriva annonser, borde kanske titta på det till helgen.

För övrigt lite skryt: jag fick VG på matteprovet. Jag hävdar därför fortfarande att jag är bäst. Elof håller med.


Julmarknad

Dagen har egentligen inte varit produtiv, det har kommit upp lite nya bilder, och några smycken ha blivit färdiga, men i stort sett har väl inga livsomvändande saker inträffat. MEN. Jag fick för mig att kolla upp om det inte skulle finnas några mässor eller marknader i Nyköping inom den närmsta framtiden. Och gissa vad? Det kommer att vara en i slutet av november, en julmarknad. Jag har mailat och frågat hur man gör för att anmäla sig. Med lite tur så går det fortfarande att ordna.

För övrigt har jag räknat ihop hur mycket utgifter Eline Evelyn haft det här, första, året, respektive hur stora inkomster. Jag kan ju säga att de inte ens är i närheten av att matchas. Nu gäller det att börja sälja för att vi i alla fall ska hamna i närheten av ett nollresultat innan nyår. Köpa julklappar, någon?

På julmarknaden, kanske... 


Sovdags

Nu är det dags för oss att lägga oss, efter en väldigt händelserik dag på många sätt. Uppdatering kommer imorgon.

Natti...

Google AdWords

Nu har jag skapat ett konto hos Google, vilket innebär att man snart kommer att kunna hitta Eline Evelyn om man söker på något av orden som matchar mina sökkriterier. Spännande!

Facebook... igen...


Okey, jag vet att det förmodligen inte kommer att rassla till och att jag sedan kommer att ha 70 nya medlemmar i
gruppen på Facebook. Trots detta kan jag inte låta bli att uppdatera sidan tre gånger i minuten för att se om något hänt. Just nu är vi tio medlemmar, och det är 70 stycken som ännu inte svarat (vilket egentligen inte är konstigt, eftersom jag skapade den går kväll).


Jag borde nog gå ifrån datorn en liten stund, och försöka göra lite nytta här hemma. Men jag längtar så efter att få börja skicka ut erbjudanden! Hitills har jag skrivit en lista på roliga teman och rabatter, och den blir bara längre...  

Facebook

Nu finns Eline Evelyn på Facebook. Jag har addat ett gäng från min kontaklista, men om jag missat någon så lägg till er själva! Lägg gärna till era vänner som missat sidan också.



Via sidan kommer ni sedan att kunna få specialerbjudanden med mera.

Enyoj!

Hemma

Nu är vi hemma igen ifrån Kalmar! Skönt att varit tillbaka i vår lägenhet. Nu är det dags att ta tag i Eline Evelyn igen, och städa undan alla tentasaker.

Den gick bra förresten.

RSS 2.0

Smycken
Tävling Augusti
Beställa smycken
Personligt